“Mijn naam is David van der Wel.

Ik ben teamleider van de brugklassen op de havo en het vwo, en van de tweede en derde klassen op het vwo.”

Lees meer

Wat is het Segbroek College voor een school?

“Wij zijn een school waar het vertrouwen van de leerlingen in hun eigen kunnen centraal staat. Elke leerling heeft talenten en we willen hen het maximale aanbieden om deze talenten te ontplooien. Dat doen we door je te leren vertrouwen op jezelf, maar je ook te laten zien wat er nodig is om een volgende stap te maken.”

Hoe kun je dat als leerling terugzien?

“We zijn een heel brede school voor mavo, havo, vwo en gymnasium, waar doorstromen naar een volgend niveau veel gebeurt. In ons onderwijs kunnen leerlingen zelf kiezen welke aanvullende lessen zij willen volgen naast de uren die al vast ingeroosterd zijn: dat noemen we het flexrooster. Dit systeem zorgt dat we inspelen op de onderwijsbehoefte van iedere leerling. Op het Segbroek kun je naast reguliere onderwijs ook talentenprogramma’s volgen die geïntegreerd zijn in jouw lesrooster. Zo hebben we een MuziekPlan, het TheaterPlan, DansPlan, Technologisch Design, KunstPlan en SportPlus. Daarnaast geven we les aan leerlingen met een topsportstatus. Die kunnen bij ons een volwaardig diploma halen, terwijl ze hun droom op topsportgebied kunnen najagen. Het maakt niet uit of je een mavo-, havo- of vwo-leerling bent, we zijn er voor zowel de leerlingen die het reguliere onderwijsprogramma volgen als voor Talentprogrammaleerlingen.”

Vaak is het zo dat wanneer je iets heel leuk vindt, je daar ook gemotiveerder voor bent.

En als je nog niet weet waar je talent ligt?

“Deelnemen aan het talentenprogramma is niet verplicht en als school helpen we ook alle leerlingen om zelf te leren plannen middels onze Segbroek Planner in ons rooster. Vaak is het namelijk zo dat als je iets heel leuk vindt, je daar ook gemotiveerder voor bent. Je wilt er dan meer van leren. Keuzes maken komt daar ook bij kijken. Bij ons op school heb je keuzemomenten, dat noemen we flexuren. In die flexuren kun je kiezen naar welk vak je wilt gaan. Misschien omdat je ergens meer verdieping van wilt hebben of juist extra aandacht wilt voor een vak dat je moeilijk vindt. Dat ‘talent’ is dus heel breed. We willen onze leerlingen helpen te ondervinden wat zij nodig hebben en dus niet iedereen hetzelfde programma laten volgen.”

Wat vind jij eigenlijk het leukst aan de school?

“De sfeer is hier heel erg goed. Tussen de leerlingen onderling en met de docenten. We krijgen vaak te horen dat mensen zich welkom en thuis voelen op het Segbroek. Dat komt omdat we ongelooflijk veel leuke leerlingen hebben, met veel respect naar elkaar, en die vooral ook heel nieuwsgierig zijn naar elkaar. We willen als school aanmoedigen dat je trots mag zijn op jezelf en willen je helpen om jezelf goed te leren kennen. We besteden veel aandacht aan het samenstellen van de klassen en mentoren. Zo organiseren we het op onze school kleinschalig, zodat iedereen zich gezien en veilig voelt.”

Met het flexrooster kunnen we inspelen op de onderwijsbehoefte van iedere leerling, zodat het leren leuker wordt.

Gwen: 

“Dansen is mijn passie en mijn leven. Dat ik dat hier op school kan combineren met reguliere lessen is een unieke kans die ik niet kon laten liggen.”

Diyae:

“Wat ik het leukste aan de school vind? Mijn vrienden, de docenten en de keuzes die ik kan maken op school in het flexrooster.”

Diyae:

“Wat ik het leukste aan de school vind? Mijn vrienden, de docenten en de keuzes die ik kan maken op school in het flexrooster.”

Valentijn:

“Ik sta elke dag om zes uur op om twee uur te trainen. Vervolgens ga ik naar school en begint de dag. Door het TopSport Talentprogramma kan ik een diploma halen en mijn droom waarmaken.”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up