“Mijn naam is Corrina Hoorenman.

Ik ben teamleider van leerjaar 1 op de locatie Zusterstraat. Ik hou samen met de mentoren goed in de gaten hoe het met de leerlingen gaat en ik zorg ervoor dat de docenten goede lessen kunnen geven.”

Lees meer

Johan de Witt is een grote scholengroep met vijf locaties, hoe is dat?

“Dat werkt ontzettend goed. We hebben vijf locaties verspreid over de stad, maar we zijn wel één school. Alle locaties werken op ongeveer dezelfde manier. Het is dus altijd duidelijk dat je op het Johan de Witt bent. Omdat we alle opleidingen in huis hebben, kun je bij ons altijd doorstromen naar de opleiding die het beste bij je past. Al onze opleidingen hebben het predicaat ‘Excellente School’ gekregen. Dat betekent dat we op alle locaties heel erg goed onderwijs geven. Daar zijn we natuurlijk best wel trots op!”

En hoe weet je of de school bij je past?

“Het belangrijkste is dat je je als leerling fijn moet voelen bij de school. Maar ook dat de school je extra’s kan bieden die jij leuk vindt of die je helpen om verder te komen. Dat is dan ook waar wij als school op focussen. Denk aan bijvoorbeeld sporten buiten school, theaterlessen of huiswerkbegeleiding. Daarvoor kun je bij ons terecht op de Sportcampus, Kunstcampus of de Studiecampus. Onze school staat midden in Den Haag en daar is ontzettend veel te beleven. We maken als school gebruik van alle mogelijkheden die de grote stad ons biedt. Daardoor kun je bij ons ontdekken waar je interesses liggen en waar je goed in bent.”

“Voor dit gesprek ben ik de klassen ingegaan, om te vragen wat ik nou echt moest vertellen over de school. De leerlingen vertelden dat de docenten vriendelijk zijn, en dat ze altijd met hun vragen bij hen terecht kunnen. We proberen als school niet alleen aandacht te besteden aan ontwikkeling op schoolvlak, maar ook op persoonlijk vlak.”

Omdat we alle opleidingen in huis hebben, kun je bij ons altijd doorstromen naar de opleiding die het beste bij je past.

Kun je wat meer vertellen over de begeleiding?

“Die is er in overvloed. Je mentor staat natuurlijk altijd voor je klaar. En die houdt goed in de gaten hoe jij je ontwikkelt, waar je extra hulp of juist meer uitdaging nodig hebt. Het hele schooljaar lang kijken we of je nog goed op je plek zit en les krijgt op het niveau dat het beste bij je past. Als je moeite hebt met een bepaald vak, of je wil begeleiding bij het maken van je huiswerk, dan is dat altijd mogelijk. Je kunt bijlessen volgen en na schooltijd gratis huiswerkbegeleiding krijgen.”

Wat vind jij eigenlijk leuk aan de school?

“We kijken altijd hoe het nog beter kan. Dat geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor de docenten. We blijven leren en ontwikkelen. Dat levert hele interessante dingen op, zoals gamification bij aardrijkskunde. Momenteel zijn we bezig onze scholen te vergroenen en duurzamer te maken, zodat we een bijdrage leveren aan een betere toekomst. En wat ook leuk is: we hebben een mediatheek met meer dan 15.000 boeken. Lezen is natuurlijk heel belangrijk, dus dat stimuleren we graag. Net als gezond eten; we hebben een grote kantine waar een cateraar voor het eten zorgt.”

We proberen als school niet alleen aandacht te besteden aan de ontwikkeling op schoolvlak, maar ook op het persoonlijke vlak.

Dinayro: 

“Voor de eerste schoolweek was ik heel zenuwachtig. Door de hulp van Johan de Witt kon ik snel vrienden maken. Nu voel ik me hier helemaal thuis!”

Reem:

“Als je bij ons de school binnenloopt, begroet de conciërge je direct en zie je lachende leerlingen. Iedereen houdt rekening met elkaar, niemand wordt vergeten.”

Reem:

“Als je bij ons de school binnenloopt, begroet de conciërge je direct en zie je lachende leerlingen. Iedereen houdt rekening met elkaar, niemand wordt vergeten.”

Romaissa: 

“Onze mentor is eigenlijk een tweede moeder. Zij helpt mij als ik een probleem heb, en moedigt me aan als het goed gaat.”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up