Lyceum Ypenburg

Laan van Kans 3, 2496 VB Den Haag
  • mavo, havo, atheneum, gymnasium
  • 1323 leerlingen op school
  • 25 leerlingen gemiddeld per klas
  • 50 minuten per les

Lyceum Ypenburg

Laan van Kans 3, 2496 VB Den Haag
  • mavo, havo, atheneum, gymnasium
  • 1323 leerlingen op school
  • 25 leerlingen gemiddeld per klas
  • 50 minuten per les

Lyceum Ypenburg

is een grote school in Ypenburg waar les wordt gegeven aan mavo-, havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen.

Kiezen voor talent. In een positieve en open sfeer. Dat is het gevoel dat heerst op deze school. Met aandacht en respect voor elkaar wil de school een veilige omgeving creëren waar jouw talenten volledig tot bloei komen. Zo blijf jij nieuwsgierig en gemotiveerd.

Door de vijf talentgroepen gericht op sport, muziek, theater, beeldende kunst en digital science kun je op het Lyceum Ypenburg (nieuwe) talenten ontwikkelen en ontdekken. Sterker nog, in de bovenbouw van de havo en het vwo kun je zelfs versneld je examen halen of op een hoger niveau een examen afleggen. Wie dat nog niet genoeg vindt, kan zich aansluiten bij de naschoolse activiteiten zoals de sportclub, de debatclub of de schoolkrant. Ben je nieuwsgierig, ondernemend en creatief? Dan is Lyceum Ypenburg de school voor jou!

Maak kennis

Lyceum Ypenburg

is een grote school in Ypenburg waar les wordt gegeven aan mavo-, havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen.

Kiezen voor talent. In een positieve en open sfeer. Dat is het gevoel dat heerst op deze school. Met aandacht en respect voor elkaar wil de school een veilige omgeving creëren waar jouw talenten volledig tot bloei komen. Zo blijf jij nieuwsgierig en gemotiveerd.

Door de vijf talentgroepen gericht op sport, muziek, theater, beeldende kunst en digital science kun je op het Lyceum Ypenburg (nieuwe) talenten ontwikkelen en ontdekken. Sterker nog, in de bovenbouw van de havo en het vwo kun je zelfs versneld je examen halen of op een hoger niveau een examen afleggen. Wie dat nog niet genoeg vindt, kan zich aansluiten bij de naschoolse activiteiten zoals de sportclub, de debatclub of de schoolkrant. Ben je nieuwsgierig, ondernemend en creatief? Dan is Lyceum Ypenburg de school voor jou!

Maak kennis

Katja:
“De middelbare school is heel anders dan de basisschool. Dat is spannend, maar gelukkig helpt de school je om je snel thuis te laten voelen.”
Lina:
“Ik heb voor het Lyceum Ypenburg gekozen, omdat ik in de talentgroep Theater kan toneelspelen, zingen en dansen.”
Kevin:
“Mijn tip voor kinderen die de keuze moeten maken: laat je keuze niet beïnvloeden door vrienden. Het gaat om jouw toekomst.”

“Ik ben Michelle Stouten,

en ik ben afdelingsleider van de eerste en tweede klassen van de havo en het vwo. Van huis uit ben ik docent Engels en ik geef dit jaar met veel plezier les aan een brugklas. Daarnaast ben ik als afdelingsleider bezig met het begeleiden van onze leerlingen uit 1 en 2 havo, atheneum en gymnasium.”

Lees meer

Hoe zou je het Lyceum Ypenburg omschrijven?

“Ons gebouw is gelegen aan de Laan van Kans in Den Haag en ons motto is ‘kiezen voor talent’. De talentgroepen bieden onze leerlingen volop kansen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in klas 1 en 2. In de bovenbouw van de havo en vwo bieden wij onze leerlingen de mogelijkheid om het examen van een aantal vakken te versnellen of op een hoger niveau te doen. Ons mavo-onderwijs bereidt onze leerlingen goed voor op het mbo of een baan, door bijvoorbeeld te helpen bij het solliciteren of met het organiseren van snuffelstages. Maar ook door de internationalisering, de schoolkrant, de naschoolse sporten, de musicalgroep en de debatclub bieden wij onze leerlingen kansen om hun talenten verder te ontwikkelen.”

Dus het is bij jullie écht een voordeel dat alle verschillende niveaus worden aangeboden?

“Zeker. We hebben namelijk ook drie zogenaamde dakpanklassen, waarin mavo/havo, havo/atheneum en atheneum/gymnasium gecombineerd worden. Net zoals dat dakpannen een beetje over elkaar heen schuiven, schuiven de niveaus daar een beetje over elkaar heen. Als je vanuit de basisschool een gemengd advies hebt gekregen, kan je bij ons in zo’n dakplanklas komen. Je krijgt dan les op het hoogste niveau, en aan het einde van het jaar kijken we dan hoe dat beviel, en of het goed ging. Op basis daarvan kunnen we bepalen op welk niveau je verder gaat, in plaats van dat je dat voor de brugklas al besloten moet hebben. Omdat wij een scholengemeenschap zijn, kunnen gemotiveerde leerlingen ook na het behalen van hun mavo- en havodiploma nog opstromen naar het volgende niveau, op een school die zij al goed kennen.”

Tik tijdens de Open Dag leerlingen aan die hier al op school zitten. Zij weten al hoe het hier is, en zijn dus echte ervaringsdeskundigen!

En met je talenten op andere gebieden?

“Daarvoor bieden we onze Talentgroepen aan. Die zijn niet verplicht, maar zijn bestemd voor leerlingen die wat extra uitdaging willen en het leuk vinden om met een specifiek vakgebied bezig te zijn. Je hoeft er nog geen talent voor te hebben, maar als je interesse hebt, kun je je gewoon opgeven. We hebben vijf verschillende groepen: Sport, Spaans, Chinees, Dans Atelier, Muziek, Theater en Digital Science. Buiten de normale lessen om, meestal aan het einde van de dag, krijg je dan lessen die passen in dat gebied. Het leuke is ook dat je hierbij met alle brugklassen door elkaar zit, en nog meer leerlingen leert kennen op basis van je interesse.”

Hoe kom je erachter of het Lyceum Ypenburg bij je past?

“Op onze website vind je ons kennismakingsplatform, waar je veel informatie krijgt met leuke filmpjes over onze school. Maar wat ik ook aan zou raden, is om te spreken met leerlingen die hier al op school zitten. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten al hoe het is, dus zij kunnen je het beste vertellen hoe ze het ervaren. En je uiteindelijke keuze is ook echt een gevoelskwestie; kom vooral langs om te kijken of je je hier thuis voelt! Dat vinden wij ook van belang. We proberen als school ieder kind als individu te zien, en we zijn begaan met de situatie van elke leerling. Als het even wat minder gaat, hebben we alles in huis om je daarbij te helpen. De leerling staat voorop!”

Contactgegevens

Vragen kunnen het makkelijkst per e-mail gesteld worden aan Michelle Stouten: sto@lyceumypenburg.nl – Of neem contact op per telefoon met Lyceum Ypenburg: 070 – 4132050

Open dagen

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Contact

Send

Sign up

Sign up